Професійний розвиток викладачів коледжу

Викладач  коледжу Ситнік Ольга взяла участь у тренінгу «Teaching Success» (Успіх навчання) з 27.03.2024 р по 05.06.2024р.

За час проходження тренінгу учасники ознайомились з новими методами та інструментами навчання, самостійно напрацювали свої концепції викладання, спільне взаємовідвідування занять.

Тренерка, Лілія Мартинець, провела навчання за такими модулями:

  • Модуль 1. Навчання та викладання: Стилі навчання. Концепція «від викладання до навчання». Конструктивне узгодження.
  • Модуль 2. Навчальне середовище: Дизайн курсу: Аналіз навчального середовища. Навчальні цілі та результати. Вибір матеріалу. Структурування курсу/заняття. Уточнення методів навчання. Підбір матеріалів. Рефлексивні практики оцінювання результатів навчання.
  • Модуль 3. Комунікація: Як подавати інформацію. Групові процеси. Різноманітність студентів. Надання зворотнього зв’язку.
  • Модуль 4. Професійний розвиток викладача: Фасилітація. Взаємовідвідування занять. Концепція викладання.


         На підсумковій зустрічі було презентовано власні «концепції викладання», досвід відвідування занять.

Для того, щоб ефективно впливати на студентів, вступати з ними в виховні взаємодії, стимулювати їх самодіяльність, необхідне глибоке знання законів, за якими відбувається процес засвоєння знань, умінь і навичок, формування відносин до людей і явищ світу. Викладачу необхідно навчитися користуватися цими знаннями на практиці, оволодіти досвідом, майстерністю, мистецтвом їх вмілого застосування.

Педагогічна робота справді є творчою діяльністю, яка вимагає від педагога не лише глибоких знань і професійних навичок, а й уміння мислити нестандартно, бути креативним і гнучким у підходах до навчання та виховання.

Дякуємо, декану аграрного факультету Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, Мартинець Лілії Асхатівні, за професіоналізм, креативність, комунікацію, можливість отримати нові знання та обмін досвіду з колегами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *